Uitslapen en wat klusjes

We blijven heerlijk op bed liggen tot een uur of 10. Daarna rustig opstarten met een brunch om een uur of twaalf. In het begin van de ochtend is het grauw en somber, maar om een uur of 11:00 ontstaat een bleek zonnetje. Het is sowieso zachter dan je verwacht als je naar buiten kijkt. We hebben vandaag niets anders op de planning staan dan terugvaren naar Enkhuizen, dus geen reden om te haasten.

We douchen beiden op ons gemak en installeren ons daarna weer in de kuip. De zon breekt verder door en het wordt zowaar warm! Om half twee houden we het voor gezien en gaan anker op. Het hele voordek ligt vervolgens onder de modder… dat ruimen we in Enkhuizen wel weer op. De wind is nog steeds stevig (5 bft) en het wordt pal voor het lapje. We kiezen ervoor om alleen het grootzeil te zetten en knallen evengoed direct weg met 6 knopen. Gisteren gingen we heen in record tijd. Zo snel ook retour. In 2,5 uur zijn we terug.

We doen nog snel een paar klusjes. Een scharnier van de bastkist was verbogen en piepte erbarmelijk bij het open en dichtgaan. Rob gaat ermee naar de watersportwinkel op de haven. In geen enkele catalogus is de juiste maat te vinden. bestellen is er dus niet bij. Rob zet hem vervolgens maar in de bankschoef en krijgt het zowaar behoorlijk recht. Na installeren is er ook geen geluidje meer te horen. Ook de gaten van het oude kompas  worden netjes gekit. Daar zat al een jaar tape op geplakt… en we kopen een extra hoor voor een van de ramen. Het is een all-fit hor van Waterline. Het ziet er wat simpel uit, maar het werkt. Al hebben we wat twijfelt of het ook werkt met veel wind. Dan heb je overigens weer geen muggen.. ook weer waar 🙂

De zon is inmiddels weer vertrokken en het wordt kil. We besluiten maar door te gaan naar huis. Het clubgebouw gaat inmiddels ook al weer dicht, dus daar hoeven we ook niet heen. Snel nog even schoon schip maken (behalve de buitenkant. We hopen maar dat de voorspelde regen van morgen de modder weg gaat spoelen) en wegwezen.