Lekker even niets

Vandaag varen we naar een leuk stekje dichtbij. De vooroever van Medemblik. Een stukje natuur met strand. Het is maar een maar een mijl of 15 en met een stevige 4 zijn we er in no-time.

Het is even zoeken met ankeren. We moeten twee keer anker op voordat we stevig liggen. Ook bij de laatste keer bleven we krabben (d.w.z. dat het anker niet houd). Als we bovenop de 10 meter ketting ook nog 15 meter verzwaarde lijn zetten wordt de boel stabiel. Het waait inmiddels dik 5 met uitschieters tot 7 bft. De twee boten die vlak na ons aankomen hebben ook last van krabben. De modder zal wel erg los zijn hier šŸ™‚

Eigenlijk waren we van plan de bijboot op te blazen en daarmee naar de wal te gaan. Of naar het strandtentje dat sinds vorig jaar hier gevestigd is in het baaitje hiervoor. De wind maakt het echter onaantrekkelijk. We moeten evengoed de bijboot nog wel even testen voor we eind volgende week richting Engeland vertrekken. Rob dacht met het aan boord brengen een scheurtje te zien. We willen dat wel voortijdig controleren en eventueel oplossen. Het zou wel vreemd zijn overigens, want de boot is net een jaar oud.

Het poetsen van de boot (hard nodig) schiet er ook bij in. Met dikke 6 bft op het dek poetsen is weinig aantrekkelijk. We installeren ons lekker in de kuip en houden het vandaag bij lekker lezen en genieten van de omgeving. Wat dat betreft is en blijft het een mooi plekje. Je waant je zo in Engeland.