Mooi voor anker

We hebben het weer gezien in de haven. Veel te mooi weer om (voor ons gevoel) opgesloten te zitten tussen een paar palen en andere boten. We vertrekken dan ook in de loop van de ochtend. Een lange reis gaat het niet worden. We willen een paar mijl verder voor anker gaan. Iets voor Ouddorp ligt een uitstulping in de kust die ze de ‘De Punt’ noemen.

Op de kaart wordt aangegeven dat er ook diverse wandelroutes zijn, dus dat zou mooi uitkomen. Dat zijn we al dagen van plan, maar het komt er niet echt van. Dat wil zeggen, wandelen in een natuurgebied.

Het weer is in lijn met de hele vakantie. Helder blauwe lucht, warm en nauwelijks wind. We motoren zonder veel haast naar De punt. We zoeken een mooi plekje voor de kust en het anker gaat uit. We liggen een paar honder meter uit de kust voor de soort strandje waar ook veel campers staan.

We lunchen eerst aan boord en als we zeker zijn dat we goed liggen varen we met de bijboot naar een steiger aan de kant. We verwachten dat er daarvandaar een voetpad loopt naar De punt. Dat blijkt er echter niet te zijn. Er loopt wel een regionale (auto)weg en een spoorlijn (dat naar later blijkt alleen gebruikt wordt voor een authentiek stoomtreintje). Echter, geen voetpad en zelfs geen fietspad. Hm.. Wat nu.

We lopen naar het einde van de ruime parkeerplaats en daarvandaan zien we een bredere strook gras lopen richting De punt. Het is ongeveer 500 meter lopen, zij het wel direct naast de spoorlijn. De grasstrook is echter ruim 8 meter breed. Geen probleem als er een trein zou komen. Als we halverwege zijn komen we een geparkeerde auto op het gras tegen. Ernaast liggen twee mensen op stretcher naast de auto te zonnen. Een beetje vreemde plek als je het ons vraagt zo naast de spoorlijn en naast de regionale weg, maar goed. Ieder wat wils…

Bij De punt aangekomen lopen we we via de weg naar het strandje waar we voor liggen. Het blijkt een recreatieplek te zijn. Het strand is er minimaal en deels overwoekerd met gras. Het doet wat armoedig aan, maar de animo is er niet minder om. Het is er loeidruk. Wel bijzonder. 300 meter verderop aan de andere kant van de weg is een hemelsbreed prachtig zand stand aan de zee. Met vrijwel hetzelfde zoute water als hier. Wel zonder stroming, dat dan weer wel. Maar toch… Apart.

We lopen verder over een verhard pad en komen uiteindelijk uit bij vakantiepark De Eco put. Een ruim opgezet vakantiepark met grote vakantiehuzien. Allemaal in ‘eco’ stijl, dus van hout en met begroeide daken. Er lopen kanalen door het park waardoor veel huizen ook een steiger voor de deur hebben. Je vaart dan zo vanaf je vakantiehuis de Grevelingen op. Je moet wel over een lage motorboot hebben anders kom je niet langs de vele bruggen. Het is wel leuk. Opgezet als een ‘strandpark’, met heel veel water en strand voor de deur. Ondanks het mooie weer is het toch relatief rustig. Op het strandje waar we eerder langsliepen was het loeidruk, maar hier zien we slecht hier en daar een gezin aan het water. Ook de huisjes lijken zeker niet allemaal bezet te zijn.

Het park is gelegen rondom een eiland in het midden waar ook is Brasserie Zeven is gelegen. Dat hadden we op de kaart zien en wat nu het doel is om wat te gaan drinken. We hadden er ook rechtstreeks met de bijboot heen kunnen varen, maar dan hadden we weer niet gelopen.. Je moet ook een beetje in beweging blijven als je de rest van de tijd op een boot zit. Als we bij de brasserie zijn, besluiten we we toch om ergens anders heen te gaan. Het ziet er hartstikke leuke, hip en voorak duur uit, maar is vrijwel geen hond. Niet echt gezellig.

We lopen daarom een kleine 20 minuten terug naar het strandje waar ook een strandtent zit. Ook hier niet super druk, maar wel voldoende mensen om het gezellig te maken. Na een paar lekker koude Weizen briertjes en uitzicht op onze boot die verder voor anker ligt lopen we terug naar de steiger waar we de bijboot hebben achter gelaten.

Aan boord springen we eerst maar eens het water in om op te frissen. Al met al hebben we toch ruim anderhalf uur gelopen en met dat warme weer tikt dat toch aardig aan. ‘S avond eten we lekker kip van de Cobb. Altijd lekker!