Trouwdag

Vandaag zijn we al weer 23 jaar getrouwd. Het plan is om vandaag uit eten te gaan in Middelharnis. Eerst slapen we lekker uit en ontbijten in de zon terwijl we nog aan de mooring liggen. Rob belt rond 11:00 de jachthaven in het centrum om een plekje te reserveren. Ze vraagt hoe laat we komen en geeft aan dat ze ons wel opvangt. Waarom is ons wat onduidelijk. Maar even goede vrienden. Maakt ons niet uit.

Rond 11:00 vertrekken we om op tijd te zijn bij de brug in Hellvoetsluis. Die draait alleen op het hele uur. Er is nauwelijks wind en dus wordt het motoren. Dat zal deze vakantie helaas nog wel vaker voorkomen. Anderszijds is het heerlijk weer. Ook niet verkeerd. We zijn keurig op tijd een paar minuten voor twaalf. We varen door de brug en zien de havenmeester verder op de steiger staan. Ze verwijst ons door naar een box verder. Dat had ook prima telefonisch gekund, maar prima. Ze komt zowaar zelf even helpen met aanleggen wat niet echt nodig is met windstil weer, maar wel aardig. Ze wijst in de verte en geeft aan dat het havenkantoor bij de vlag is en of we daar dadelijk willen betalen.

Als we even later bij de vlag staan is er niemand. Maar het ziet er hier ook niet echt uit als het havenkantoor… Het een overdekte ruimte op de steiger, maar ziet er meer uit als een borrelruimte dan als havenkantoor. Het is feestelijke versierd in caribische kleuren. Even navragen leert dat dit inderdaad gebruikt mag worden door ligplaatshouders als borrelplek. Een hangplek voor rijke booteigenaren šŸ˜‰ Het ligt oook aan het einde van een steiger met alleen maar grote motorboten.

Voor het havenkantoor blijken we op de wal te moeten zijn. Als we er aankomen realiseren we ons dat we hier inderdaad al eerder zijn gewoon tijdens een andere vakantie. We melden ons keurig en lopen daarna de stad in. We moeten immers nog een restaurant voor vanavond scoren. Daar zijn er echter minder van dan we dachten en waar we komen worden we niet heel enthousiast van. Uiteindelijk besluiten we om gewoon lekker wat vis te halen en een goede fles wijn. Aan boord hebben we meestal nog gewoon het beste restaurant.

Lekker aan de vis. Altijd Goed!