Top gun

Vandaag gaan we naar de film in Hoorn. Maar we blijven niet liggen in deze box. We verkassen naar de binnenhaven waar we aan de kade gaan liggen. We vertrekken iets vroeger want de eigenaar van de box is eerder terug gekomen en zou het erg op prijs stellen als hij zijn box in mocht. Nou, vooruit dan maar šŸ˜‰

Als we de havenkom invaren om 10:30 staat de havenmeester al direct klaar om ons een plek voor de nacht aan te wijzen. Erg bedankt, maar we willen eigenlijk alleen even naar de film en dan weer verkassen. Met toestemming meren we af en lopen een uurtje later richting de bioscoop. Vaak gaan we naar de cinema in de oude gevangenis van Hoorn, maar dit keer is het de Vue. Die ligt wel buiten de stad en is een ruim half uurtje lopen. Ook niet vervelend. Het dreigt wel iedere keer, maar het blijft droog.

Het vervolg op het origineel van Top Gun is best aardig. Weinig verhaal, maar wel leuk spektakel. We hebben beide nooit het orgineel Top Gun gezien, dus we missen hier en daar de clue waar in de flim aan het verleden wordt gerefereerd.

Als we terug zijn op de boot is het even twijfelen. Gaan we voor anker in de kom van Hoorn of varen we door naar het Paard van Marken en gaan we daar voor anker. Het is nig vroeg en het scheelt morgen dan ook weer wat. We zeilen het eerste deel, maar zetten na een uur toch de motor aan om nog een beetje tijdig aan te komen. De wind is pal tegen en we kunnen hier niet goed kruisen omdat we ruim om een gebied met Fonteinkruid heen moeten.

Evengoed varen we enkele keren achteruit om het Fonteinkruid onder kiel vandaan te krijgen. Volgens de waterplanten app zouden we goed moeten kunnen varen, maar iedere keer gaat de snelheid eruit en komt er na achteruit varen een tapijt van planten naar boven. Bij Marken moeten we sowieso de planten in, maar goed dat is dan een bewust keuze. Rond 20:00 gaat het anker uit en liggen we prachtig voor anker bij (later) een mooie ondergaande zon.