Dagje Amsterdam

We gaan tijdig anker op richting Amsterdam. We gaan vlotjes door de brug en de Oranjesluizen en leggen voor het eerst in jaren weer aan in de Sixhaven. Tegenwoordig gaan we veelal naar de Amsterdam Marina. De Sixhaven is vaak erg vol en bovendien heeft de andere haven een bad. Altijd leuk. Daar wilde we eigenlijk in eerste instantie ook heen, maar daar hadden ze alleen een box achter in de haven. Daar heb je net het gevoel of je achteraf op een industrieterein wordt verstopt.

De Sixhaven is een prettig weerzien. Het is echt een kneuterige verenigingshaven, maar daardoor wel gezellig. We meren af en vertrekken vrijwel direct naar de stad. Nog even hadden we een dingetje met betalen. Hoe kneuterig de haven ook is. Je moet hier online betalen via een QR-code. Prima, maar alleen staat onze box niet in de lijst met vrije boxen. Uiteindelijk staat de box er wel in, maar is de lijst niet juist gesorteerd. Enfin, na het voldoen van ons ‘parkeergeld’ kunnen we met de pont over.

We bezoeken de stad als echte touristen en lunchen bij Cafe de Schreierstoren. Rob heeft hier recent nog twee dagen cursus navigatie met een sextant gedaan. Leuk plekje om te zitten (op het terras, maar ook eventueel binnen) en niet al te duur. In Amsterdam niet onbelangrijk.

We doen een paar laatste boodschappen bij de Albert Heijn tegenover het centraal station. Dat is niet al ver lopen naar de pont wat wel zo prettig is voor Rob want die mag 6 flessen water meesjouwen šŸ˜‰