Saaie terugtocht

Corry zwaait me uit als ik door de brug vaar richting de sluis. Ik wilde eerst nog doorvaren en via de Prinses Margrietsluis terug gaan. Dit omdat ik verwacht ook vandaag weer € 5,- te moeten betalen voor de sluis in Lemmer. Maar dat is best wel weer omvaren en weinig interessant. Gewoon maar terug dus.

De sluiswachter laat zich echter niet zien en ik hoef dus ook niets te betalen. Vertrok ik gisteren nog met flinke wind. Vandaag is het zoeken naar vlaagjes. Ik kan een uurtje varen zonder dat je het dobberen moet noemen, maar dan is de wind echt op. Eigenwijs dobber ik nog een uur door er nog geen mijl af. Ik moet er echter nog bijna 12 en er is geen zicht op dat het beter wordt. Dan toch maar die motor aan.

Onderweg maak ik me nuttig aan boord. Schoonmaken en wat klusjes die afgehandeld moeten worden. Rond 15:00 vaar ik de haven in. Alles is al opgedoekt en de Sponky kan zo zijn box in. Corry wacht al op de steiger en we genieten nog even van het weer in de kuip. Op het water was het saai en grauw, maar hier in de haven schijnt een waterig zonnetje en is het bijna zelfs warm.