Eerste tochtje van het jaar

We vertrekken met mooi, maar fris weer. Tot aan de Ven (de oude vuurtoren bij Enkhuizen) varen we grotendeels met de wind van achteren. Met niet al te veel wind gaat het niet hard, maar is het wel t-shirt weer in de kuip. Lekker! Het lijkt wel lente. Later wordt het half en uiteindelijk aan de wind. Meteen is het ook een stuk frisser. Tegen de tijd dat we bij Medemblik aankomen is de zon grotendeels achter de wolken en zitten we dik ingepakt in de kleding.

We leggen in de Oosterhaven aan. Dit maal aan de zuidzijde vlak voor de Kwikkelbrug. Terwijl we aanleggen wordt voor een andere boot de brug geopend door de brugwachter/havenmeester. Die zijn er tenminste. Maar als Rob direct na aanleggen en het aansluiten van de stroom naar het havenkantoor loopt, is de havenmeester echter al vertrokken. Het is ook net over 16:00 constateert Rob. Wellicht ook de sluitingstijd…? Voor de zoveelste keer (in de winter weliswaar) kunnen we niet betalen.

We gaan nog even de stad in en drinken wat bij Locals. Eerste keer dat we hier komen en het is een prima tent. We leven inmiddels Coronatijdperk en op een kaartje op de tafel staat keurig aangegeven wat ze doen om de boel schoon te houden en te ontsmetten. We drinken een lokale IPA en genieten van de gezelligheid. Hier durven mensen nog te komen, al is het zeker niet druk.

Aansluitend maken we nog een ommetje door de winkelstraat en doen we boodschappen bij de Spar. Aan boord twijfelen of we de kuiptent opzetten. We zijn de enige passant in de haven, dus echt veel is er niet te zien is. We vinden het wel prima en installeren ons lekker in de kajuit. Boekje lezen, filmpje kijken en op tijd naar bed.