Nederland in lockdown

De keutels waaien van de dijk. Zo hard waait het. We slapen uit en doen rustig aan. Vanmiddag zou het wat rustiger worden, maar de verwachtingen zijn inmiddels bijgesteld. Niet dus. Waai, waai en zo door. Ondertussen is Rob druk met zijn werk. Veel makelaars en taxateurs weten niet precies hoe ze moeten handelen in deze crisis rondom Corona. Rob heeft samen met zijn team richtlijnen opgesteld om ze handvatten te geven. Op bestuurlijk niveau wordt echter eerst onderhandeld met de twee andere belangenorganisaties of er niet een gemeenschappelijk advies moet komen. Rob bereidt alles voor dat als die samenwerking er niet komt hun organisatie direct kan schakelen.

Tussen mailen en bellen door maken we een lange wandeling en drinken wat bij het strandpaviljoen naast de buitenhaven. We hebben inmiddels besloten morgenochtend terug te varen. Het is dan rustig weer en geeft Rob de kans om zijn werk te doen. Met windkracht zes/zeven gaat dat vandaag onderweg niet lukken.

Als we nog zitten te twijfelen of we wel of niet bij een restaurant hier aan de haven zullen gaan eten, komt het bericht dat alle horeca per 18:00 deze avond verplicht gesloten wordt. Die discussie is bij deze dus gesloten. Een zware maatregel, maar waarschijnlijk zeer terecht. We gaan bijzondere tijden tegemoet en we denken dat dat ook nog wel even gaat duren. Onze geplande vakantie naar Denemarken deze zomer kunnen we waarschijnlijk wel op onze buik schrijven. Al is dat weliswaar nog 4 maanden weg.

We kopen dus maar stokbrood en kaasjes bij de supermarkt en installeren ons comfortabel in de kajuit aan het einde van de middag. Ook prima! Rond 20:00 wordt duidelijk dat er geen gemeenschappelijk advies komt van de gezamenlijke organisaties. De twee andere partijen durven het niet aan c.q. zijn er niet uit wat het advies moet zijn. Rob geeft een teamlid opdracht om het advies te versturen aan alle aangesloten kantoren. Done. Nu even tijd voor onszelf.