Echt wintertarief

Om 08:00 zitten we lekker in de kuip(tent). Kacheltje aan en genieten maar. Rond 11:00 gooien we de trossen los en hijsen al in de haven de zeilen. De wind staat wat minder gustig dan verwacht waardoor het kruisen wordt naar Stavoren. Ook geen ramp. Er staat minder wind dan gisteren en daardoor verwachten we dat de temperatuur ook beter zal zijn dan gisteren. Dat valt uiteindelijk nog wel tegen, maar met een graad of 6 in de zon mogen we niet klagen.

.Een eerste bootje na ons komt aan.

Wanneer de vingertoppen langzamerhand toch richting gevoelloos gaan doet een warme kop chineese tomensoep wonderen. Rond 13:30 valt de wind weg en zetten we met enige tegenzin de motor aan. Het is nog een klein uurtje varen, maar nu wel in een rechte lijn naar Stavoren. Gezien het mooie weer vragen we ons af of we nog een plekje aan de kade kunnen krijgen en dat lukt… Sterker nog, de totale kade is leeg. We zijn natuurlijk ook wel vroeg. Dit keer gaan we meteen aan de wandel, zij het niet al te lang. We maken een rondje door het dorp (in de zomer al niet veel, in de winter op het droevige af) en gaan daarna naar de supermarkt om boodschappen te doen.

Onderweg komen we nog langs voorheen Cafe Max. Bekend bij vele zeilers op het IJsselmeer. Wij zijn er één keer geweest, eind november vorig jaar, drie dagen voordat het definitief sloot. Gelukkig maar… kunnen we toch nog meepraten over “vroeger” 😉

Ook hier weer super mooi weer!

In de kuip is het opnieuw heerlijk zitten. Inmiddels liggen een aantal boten en komen nog diverse aan. Het loopt niet vol, maar de kade wordt redelijk bezet. Ook de havendienst van Medemblik heeft inmiddels gereageerd op de review van Rob. Ze zijn zeer vereerd met de 5 sterren. Of ze weten of de review in eerste instantie met 2 sterren was geplaatst verteld het verhaal niet.

Overigens is het tarief hier in Stavoren wel anders. Op de aansluitingen van de stroom zijn briefjes geplakt. € 2,50 als je stroom wilt gebruiken en € 3,50 als je een electrisch kacheltje aan boord hebt. Graag in een enveloppe in de brievenbus bij het havenkantoor. Kijk, dat zijn nog eens wintertarieven! We vragen ons wel af hoeveel boten er nog rondvaren met een setje enveloppe aan boord. Gelukkig had Corry de vorige keer als een praktisch oplossing bedacht. Geld in een boterhamzakje (vaker aan boord dan enveloppen), briefje erbij, dichtknopen en op de post (in de brievenbus). Postzegel niet verplicht 😉

Stavoren “by night”