Tientje retour…

De komende dagen zijn de voorspellingen top. De Corona maatregelen zijn van tafel en de boot ligt nog steeds in het water. Alle ingrediënten voor een top weekend. Rob moest in de ochtend eerst nog even naar de opticien (lekker dichtbij… uur heen en uur terug). Enfin, rond 12:00 zijn we aan boord. Eerst nog even water en diesel tanken en dan vertrekken we.

Het is fris, maar goed te doen. Rob blijft eerst stoer doen, maar na een uurtje trekt ook hij dankbaar zijn muts en handschoenen aan. Het is wel heerlijk onbewolkt en de zon is goed te voelen. Het lente gevoel is groot. Rond 15:00 varen we Medeblik binnen. We leggen aan aan de zuidzijde van de Oosterhaven waar we uit de win en in de zon liggen. Plan was te gaan wandelen, maar dit is te lekker om niet van te gaan genieten. Glaasje bubbels erbij en lekker zitten.

Super lekker weer in Medemblik

Na een uurtje besluiten we toch maar om wat te gaan doen. Eerst gaan we langs het havenkantoor. Daar rekenen we € 27,01 af. Een beetje verbaasd vragen we of de tarieven zo sterk zijn gestegen. De dame van de havendienst beaamt dat. Volgend maand wordt het zomertarief van toepassing en dat is nog hoger. Ok. Maar € 27,01 voor een nacht aan een kale kade waarvoor je voor stroom ieder half uur uit de warme kuiptent moet om op een knoje te drukken, zonder water op de kade (en blijft achteraf geen afval voorzieningen). Is dat niet wat veel?

Recent heef Rob middenkikker op de boot gemonteerd. Super handig (al hoewel nu niet gebruikt).

Uiteraard weet de havendienst ook niet beter. De gemeente bepaalt de tarieven niet zijn. Enfin, we lopen de stad in, maar Rob zit het niet helemaal lekker. Dit soort bedragen betaal je nergens in de winter. Terwijl we in de Hema staan staat hij te tikken op zijn iPhone. Toch even een review plaatsen op google. Wellicht leert de gemeente ervan..

Na wat winkelen lopen we naar de Deen, oh nee, tegenwoordig de AH (veel beter 😉 ). Als we terug komen bij de haven ligt er een verassing. Er ligt een enveloppe op de kajuitingang. Er was toch een fout in het kassasysteem en ze hebben ons teveel in rekening gebracht. In de enveloppe zit een tientje retour. Waarschijnlijk te veel. Beetje gokken, maar waarschijnlijk had er geen BTW (extra) gerekend moeten worden. Dus € 22,- ipv € 27,- Wel zo netje. Rob past meeteen de review aan. Ook wel zo netjes toch…?