BBQ-en voor anker

We ankeren aan het einde van de dag in de kom van de Compagnieshaven. Rob heeft van de week 40 meter 8 mm ketting aangeschaft en geïnstalleerd. Nu is het moment om te testen of het ook allemaal werkt. Dat gaat meer dan uitstekend. Het grote voordeel van de lier is dat hij nu de ketting niet door zijn handen hoeft te laten glijden en de ketting eenvoudig op de stop kan zetten terwijl de boot naar achteren vaart. Op deze manier kun je beter en gecontroleerder het anker laten ‘ingraven’.

Er gaat ruim 20 meter ketting uit. Althans dat denken we. We moeten nog markeringen in de ketting maken zodat we weten hoeveel ketting we steken. Klusje voor volgende week. Voldoende ketting is echter wel nodig want er staat duidelijk meer dan de voorspelde 4 bft. De meter geeft ruim 20 knopen aan. Nog net geen zes bft. Dat maakt het ook koud! Brrr! Na een half uur kou kleumen zetten we toch maar de kuiptent erop.

We hebben vanmiddag een Cobb’s BBQ gekocht en die willen we natuurlijk wel uit proberen. Kuiptent of geen kuiptent. Met de achterzijde open en de zijkanten voor de helft gaat het prima. De speciale briketten branden binnen enkele minuten. We hebben een hele kip gekocht en die moet circa 1,5 uur braden. Het is even wachten, maar het resultaat is perfect! Mooie aankoop. Kost wat (al met al 280 euro), maar dan heb je ook wat!

Rob dooft de briketten in het water waardoor we daarna meteen de tent dicht kunnen doen. Het was inmiddels wel behoorlijk koud geworden. Het duurt dan ook niet lang voor de kachel aan gaat. Zo is het wel uit te houden. Voor onze doen liggen we daarna vroeg op bed, al rond 09:30.