24 uurs

Ieder jaar helpen we bij de organisatie van de 24uurs wedstrijd. Rob is verantwoordelijk voor de ict voorzieningen bij de Visch afslag in Medemblik. Omdat de uitslagen pas na de wedstrijd worden verwerkt is het niet noodzakelijk dat bij de start alles al werkt. Toch is het wel handig dat alles tijdig draait. Je wilt immers niet op het laatste moment geconfronteerd worden met problemen.

Dus vertrekken we vrijdag aan het einde van de middag. Er is nauwelijks wind en we willen niet te laat aankomen dus we motoren erheen. Tegen onze verwachting in zijn er nog geen andere kustzeilers boten, behalve die van Klaas Jan, voorzitter van het 24uurs comité. De overige walbemanning is er inmiddels wel, maar die rijden naar huis of slapen in het hotel. Het is zoals altijd een gezellig weerzien.

We eten gezamenlijk buiten bij Brakeboer. Ondertussen is de wedstrijd gestart. We zien nog net enkele boten bij de startlijn van Medemblik vertrekken. Dat zijn er maar een paar want in deze wedstrijd kun je op heel veel plekken rond en op het IJsselmeer starten. Ook starten de klasse op verschillende tijden. Voorwaarde is wel dat je 24 uur later hier in Medemblik finisht.

Na het eten gaan wij aan de slag om het netwerk aan te leggen en de computers te testen. Heel even lijkt het erop dat we tekort aan werkplekken krijgen als er twee laptops overleden blijken te zijn. Na het nodige gepruts lukt het Rob om er toch nog een tot leven te brengen en komen we exact uit. Voor volgend jaar moeten er echt een paar nieuwe bij komen. Klaas Jan zegt toe dat te regelen.

Rond 11:00 zijn wij klaar en ook de anderen zijn klaar met hun taken voor vandaag. Behalve dan de PR commissie want die blijft de hele 24 uur verslag doen van de wedstrijd op internet en Facebook.