Weinig wind – veel wind

We vertrekken rond een uur of tien. Het is bijna 30 mijl en we moeten ook nog een sluis en brug door. Op de Veluwe meren proberen we heel even te zeilen, maar ondanks dat er windkracht vijf staat is er hier geen beginnen aan. De begroeiing langs de kant houdt de wind tegen zodra de wind ook maar iets minder recht van achteren komt.

Bij de Roggebotsluis moeten we bijna 30 minuten wachten. Goed aanleggen kun je er niet, dus we blijven rustig dobberen. Hier is wel wat wind, maar met de kont naar de wind en af en toe de motor even stationair in zijn achteruit liggen we als een huis.

Eenmaal weer op het Ketelmeer kunnen we eindelijk zeilen. Het is een klein uurtje tot aan de brug. We missen de brug, maar ze draaien om de 20 minuten dus dat is zo gedaan. Nu hebben we in ieder geval wel een brugwachter :-).

Op het IJsselmeer staat wind westelijker dan we hadden gedacht. Het is scherp aan de wind en met de gangboorden bijna in het water scheuren we naar Enkhuizen. Op het laatste stuk moeten we eigenlijk kruisen, maar we willen ook nog even naar het clubgebouw. Met deze golven kunnen we ook niet heel efficiënt kruisen, dus het laatste half uur zetten we toch maar de motor aan.

In de haven aanleggen, opruimen, snel naar huis en terug naar het clubgebouw. Om 18:00 lopen we binnen. Nog een half uur te gaan ;-). Daarna lekker met vrienden eten bij Bok. Rustig weekend, weinig gezeild, maar wel gezellig!