Waarheen?

Vandaag start onze vakantie. We hebben drie weken. Eventueel in te korten tot twee weken. Eerste issue is waar we nu eigenlijk naar toe gaan. Of beter gezegd… waar we morgen naar toe gaan. Vandaag weten we al. Rob krijgt vanmiddag zijn twee prik en daarvoor moeten we in Hoorn zijn. We vertrekken rond 11:00 en varen op ons gemak met onze nieuwe genaker richting Hoorn. Het is heerlijk weer. Niet te warm, niet te koud. Weinig wind, maar met ons nieuwe zeil geen probleem. We maken een gestage voortgang rond de 4 knopen.

Door Corona hebben we het ook dit jaar het buitenland (grotendeels) uitgesloten. Voor dit jaar hadden we eigenlijk 3 tot 4 maanden Oostzee op de planning, maar dat gaat het zeker niet worden. Eerder deze week hadden we Zeeland in gedachten. Daar zijn nog wel wat plekjes waar we nog niet eerder zijn geweest. Ook heeft Rob deze week nog een elektrische ankerlier geïnstalleerd en in Zeeland is het ook prima ankeren.

Vrijdag leerde we echter dag de Haringvliet storing heeft en de komende weken dicht blijft op een enkel uurtje op vrijdag. Je kunt er wel om heen varen, maar het is toch gedoe en het is al druk op het water met Corona. Daar gaat dit niet bij helpen. Dus het wordt waarschijnlijk dan maar richting Wad. Zijn we ook al tijden niet meer geweest. Het is er altijd veel te druk , maar met onze huidige bijboot is buiten ankeren ook nog een oplossing. Enfin, we zien morgenochtend wel weer.

In Hoorn ankeren we in het kommetje en peddelen we (dat wil zeggen Rob ;-)) naar de kant. Het is 3 kwartier lopen naar de IJsbaan waar Rob zijn vaccinatie krijgt. Zo blijven we mooi in beweging. Hij wordt redelijk snel geholpen en twintig minuten na binnenkomt zit de prik er bij hem in. Formeel moet hij nog vijftien minuten wachten, maar na vijf minuten is hij al zat en staat al weer buiten. In de stad is het druk. Rob scoort nieuwe blauwe sneakers en we doen boodschappen bij de Deen. Daarna terug peddelen en mooi zitten aan boord.

Voor anker in het kommetje