Tegen stroom

Vandaag doen we een kort dagje naar Nieuwpoort. Het tij staat ongunstig, maar we kachelen er rustig tegen in. We hebben geen haast. Er staat niet veel wind. Niet geschikt voor de spi, maar wel voor de Westland-Utrecht. Een soort grote fok. Zo behouden we een snelheid over de grond van circa 3 knopen. We doen in 5 uur 15 mijl in plaats van 45 gisteren in dezelfde tijd. Je kunt het ook niet altijd mee hebben…

Als we betaald hebben bij de havenmeester willen we de stad ingaan. Je kunt hier best een leuk stukje lopen, maar dan wordt het allemaal wel kort dag. Dagje blijven dan maar? Weer terug naar de havenmeester om een dagje bij te boeken. Daarna strijken we lekker op het terras voor een mooie belgische pint. Je moet het er natuurlijk wel van nemen als je er bent.

Als we terug op de boot zijn beoordelen we nog even de kras die op de boot zit naar aanleiding van het via de lier optrekken van het anker. Het ziet er naar uit dat het wel weggepoetst kan worden. In de categorie het is vakantie hebben we, afgezien van bootshampoo, niets meegenomen. Morgen bij de watersportwinkel maar een cleaner kopen.