Zere teen

In de ochtend haalt Rob cleaner en wax en behandelt de streep. Er blijkt toch een beschadiging in de gelcoat te zitten, maar wel precies op de punt van de boeg. Typische plek voor een beschadiging zullen we maar denken. Onderaan de boeg loopt ook een streep die we nu niet wegkrijgen. Hier zit kalkaanslag en de ankerlijn heeft daar wat van weggesleten. Dat kunnen we alleen oplossen door alle kalk weg te halen. Dat vraagt echter een speciaal middel en dat staat voor het najaar op het programma.

Verder sopt Rob de boot helemaal af. Het resultaat is oogverblindend en heeft tot gevolg dat we dagenlang steeds de boot voorbij lopen in de haven. Misschien moeten we dat toch maar iets vaker doen ??.

Daarna lopen we om de haven heen, door een ‘natuurgebied’. Ze zijn er in ieder geval voorzichtig mee. Het is volledig afgezet met hekken. Ook een manier om natuur toegankelijk te maken. We moeten naar de overkant van de haven en dat kan makkelijk, want er vaart een pontje. Bij het oplopen van de steiger stoot Corry haar teen en haalt hem lelijk open. Het complete vel is op een plek weg. Bloeden als een rund uiteraard. Geen pleisters bij ons, handig. Dan maar een zakdoek eromheen. Aan de overkant is vast wel een drogist te vinden. Er mogen maar 50 mensen mee op de pont en het is al druk. Gelukkig mogen we net als laatste passagiers aan boord.

Aan de andere kant van de haven is alles volledig nieuw opgebouwd de laatste jaren. Er loopt een grote winkelstraat met iedere modewinkel die je maar kunt bedenken. We vinden een Kruitvat en kopen water om de wond te spoelen en vinger- (in dit geval teen-)pleisters. Als alles weer bloeddicht en de slippers ook weer schoon zijn lopen we verder de winkelstraat uit. Terug over de boulevard. Uiteraard nog een pintje bij een standtent en dan weer terug via de pieren richting het centrum.

Halverwege is nog een watersport winkel. Aanbevolen door de havenmeester vanwege zijn uitgebreide assortiment. Op zich wel redelijk, maar eigenlijk is het een kledingwinkel voor het merk Saint James met wat bootspullen erbij. We staan al snel weer buiten. Het is nog steeds, zoals de hele vakantie, bloody hot al waait het vandaag wel flink. Minstens 5 bft. In het centrum zoeken we dus snel een terras op. Je moet met dit weer wel regelmatig bijtanken…

We laten daarna het historische centrum voor wat het is en doen boodschappen bij de Carrefour. 15 minuten daarna zijn we weer aan boord (na eerst weer die mooi gepoetste boot voorbij gelopen te zijn. Oh? Wat die van ons?).