Stil Muiden

Het is rustig als we vertrekken uit Volendam. We varen hoog aan de wind richting het paard van Marken, vallen af en zetten de spi. We zien een enkel bootje, maar slechts één zeilboot. Na twee uur dobberen moet echt het zeil eraf en de motor aan. Overdag is het prima te doen, maar richting het einde van de middag wordt het steeds wel koud. Dan willen we er liever zijn.

Twee uur later zijn we in Muiden. De havenmeester is er niet, maar er hangt een 06 nummer. Als ik hem bel zie ik iemand verderop de in haven een telefoon opnemen. “Kies maar een box uit. Ik zie jullie zo”.

Als ik later afreken en opmerk dat het wel erg stil is, komt er een grote zucht uit. “Afgelopen jaren was het rond deze tijd aanzienlijk drukker. Natuurlijk hadden we toen winters die warmer dan ooit waren, maar je went er snel aan.”

Voor de verandering drinken we wat bij Floris V. Enigszins geërgerd door een stel naast ons dat continue films zit te bekijken op hun telefoon met het geluid op maximaal. De hele tent is overigens afgeladen met Engelsen. Wellicht iets met een evenement of een Engels reisbureau heeft Muiden ontdekt :-).

Daarna gaan we eten bij de Poort van Muiden. Aan de naam zie je het niet af, maar het is een Indonesisch restaurant. Er zijn maar twee andere mensen als we binnenkomen. Later komt er nog een tafeltje bij, maar het is evengoed gezellig. Het is niet zo groot en het personeel doet erg zijn best.

We zijn mooi op tijd aan boord, kijken nog even Netflix en op tijd naar bed.