Nat en grauw

Als we vertrekken uit Muiden regent het nog niet, maar aan de lucht is al te zien dat dat niet lang gaat duren. Enkhuizen is makkelijk bezeild. 20 nautische mijlen halve wind. Na een half uur begint het te regenen. Niet overdreven hard. Onder de buiskap kunnen we net enigszins droog en uit de wind zitten. Rob is voor de kustzeilers vereniging de website aan te passen en kan prima werken met de laptop op schoot.

Bij de sluis van Enkhuizen  zien we zowaar een paar andere zeilboten. Als de kolk open gaat wachten we braaf op het groene licht. Dat gebeurt echter maar niet. We liggen vooraan in de kolk als eerste dus de drie andere boten kijken verwachtingsvol naar ons. Wat gaan we doen?

Na een paar minuten is het mooi geweest. De sluiswachter is chagrijnig omdat het seizoen is gestart, in slaap gevallen of van de trap gevallen. Wat dan ook. Wij kunnen er in ieder geval niets mee doen. We gooien los en varen door rood. Tien minuten later liggen we weer in de box. Koude dagen geweest, maar toch een mooi begin van het seizoen.