Begin van het seizoen

Afgelopen maanden hebben we nog menig weekend gevaren. Het is er echter niet van gekomen om hier nog verslag van te maken. Het was in ieder geval wel een koud en winderige winter. Zelfs in de thuishaven lagen we regelmatig fors te klotsen in de box. Koude oosten wind in combinatie met een lege haven is niet ideaal. We gaan er vanuit dat het nu alleen maar beter wordt!

Vandaag vertrekken we een paasweekendje. Rob is ook op de vrijdag vrij, dus we hebben 4 dagen voor onszelf. Eerst gaan we maar eens tanken want de kachel heeft een forse wissel getrokken op de dieseltank. Voor het eerst moeten we serieus tanken (70 liter op een tank van 90 liter). Daarna vertrekken we richting sluis waar we direct kunnen aansluiten. In know time zijn we door de sluis en hijsen we de zeilen.

Er staat weinig wind, maar gelukkig hadden we een van de spi’s van zolder weer mee naar de boot genomen. De zon breekt door en het wordt zowaar warm in de kuip. Dat wil zeggen met alle kleding die we aan hebben šŸ™‚ Met 6 knopen vaart zijn we in 1,5 uur in Hoorn en leggen aan bij de verenigingshaven.

Eerste rak onder spi van 2018

Als het aan de havenmeester ligt, blijven we liggen op het einde van de passantensteiger. Dat is bijna 5 minuten lopen naar het havenkantoor! Lopen is gezond, maar in dit geval met een zowat lege haven wel wat onzin. Na enig aandringen krijgen we een box vlak voor het kantoor. Omdat we graag de zon in de kuip hebben leggen we achteruit aan in. Doen we eigenlijk nooit, dus dan is het ondanks de weinige wind toch nog even zoeken hoe dat het handigst gaat.

We gaan de stad in op zoek naar een fietsslot. Rob heeft een vouwfiets voor aan boord gekocht, maar vergeten een fietsslot mee van huis te nemen. Gelukkig biedt de Hema raad. Voor ā‚¬ 8,- toch weer een mooi slot. Daarna lekker in de zon (en warmtelamp) op de Rode steen op het terras. Het is gezellig druk en we zitten er mooi bij.

Terug in de haven wordt het bewolkt en begint het te dreigen. Eigenwijs als we zijn gaan we toch in de kuip zitten. We hebben geluk. De zon breekt nog even door en we zitten uit de wind met de laatste zonnestraaltjes nog bijna een uur in de kuip. Onder een fleece deken, dat dan weer wel.

‘s avond met pizza uit de oven Netflix kijken.