Stellendam wandeling dorp

Vanaf Hellevoetsluis is het een half uurtje varen naar Stellendam. Het waait inmiddels wel minder, rond de 15 knopen, maar we besluiten toch op de motor er naar toe te varen. In Stellendam tanken we eerst en meren dan af in de toegewezen box. Naast ons ligt een Friendship 28 en nu na een week aan boord van de Sponky kijken we toch met andere ogen naar ons “oude schip”. We kunnen ons iets beter voorstellen hoe sommige mensen vroeger naar ons (met dat oude bootje) keken. De Friendship blijft een leuke boot, maar het is geen vergelijk met onze ruime Bavaria 31 die ook nog eens ruim 20 jaar jonger is.

Voor de broodnodige beweging gaan we wandelen naar Stellendam. Dat is circa 45 minuten lopen en we maken een rondje door het dorp. Wat we eigenlijk al wisten wordt nogmaals bevestigd. Helemaal niets te doen! We hadden nog een beetje hoop op een historisch pleintje, maar helaas.

We kopen twee flesjes water bij de supermarkt en drinken dat in de schaduw van een boom, zittend op de stoeprand op. Zelf geen bankje te vinden in het hele dorp :-).

Terug op de haven proberen we wat te drinken te bestellen op het terras, maar net als de andere gasten blijven we maar wachten op iemand die wil bedienen. Nergens te vinden. Ook niet binnen. Na 20 minuten vinden we het mooi geweest en borrelen aan boord is immers net zo gezellig. De boot van Kees-Jan ligt ook tijdelijk in deze haven. Hij kijkt of hij zijn thuishaven Strijensas kan verruilen voor Stellendam. Het is hier toch wat levendiger dan daar. Hij heeft groot gelijk. Het restaurant is wellicht niet meer wat het was, maar de rest van de haven is zeker een verbetering.

Ze hebben hier ook een watersportwinkel en we hervatten onze speurtocht naar de twee waterglazen en een meter extra Seatalk NG backbone. We slagen ook hier niet.