Stellendam -> IJmuiden

De Friendship 28 naast ons is gistermiddag vertrokken. In de plaats daarvan kwam een ander schip met een ouder stel aan boord. De dame in kwestie is duidelijk de schipper en de man de matroos šŸ™‚ Ook zij vertrekken morgen richting Scheveningen en/of IJmuiden en zijn van voornemens om rond 06:00 in de ochtend te vertrekken. Dat is qua stroming de ideale tijd, maar wij hebben besloten om iets later te gaan. Zo rond 07:15 – 07:30.

Rond 7:00 hoort Rob echter mensen vertrekken en even meent hij dat dit de buren zijn. Zijn ze dan toch later vertrokken? Als hij buiten gaat kijken ziet hij echter niemand naar de sluis varen. Twijfel… Als ze later, dus net, zijn vertrokken dan zal de brug en de sluis voor hen open gaan en als wij dan over 20-25 minuten komen kunnen we zeker een half tot een uur wachten. Beter is om dan nu direct te vertrekken en nog aan te sluiten bij deze schutting. Hij ziet echter niets en besluit dan eerst maar koffie te zetten.

5 minuten later ziet Rob echter nog twee schepen richting de sluis varen. Grr!! 2 minuten later zijn we los terwijl Corry nog onder de dekens ligt. Vol gas naar de sluis. Terwijl we de haven uitvaren zien we de brug open gaan. Tikje gas erbij ondanks dat de motor nog koud is, maar het mag niet baten. Als we denken dat we het redden (nog maar 300 meter), gaan de lichten op rood en wordt de brug gesloten. Enfin, in ieder geval tijd voor ontbijt en koffie.

Een uur later zijn we beiden aangekleed, hebben we koffie gedronken en staat de oven aan voor de broodjes. Een half uurtje later zijn we door de sluis. Er staat geen tot nauwelijks wind, dus we motoren richting Noordzee.

Ontbijtje na de sluis.

De oversteek bij de Maasmond verloopt heel soepel en we motoren gestaag richting IJmuiden. Na in totaal 8 uur motoren leggen we aan in de Marina, drinken we wat bij Zilt aan Zee, een gezellige strandtent direct naast de haven en eten we ‘s avonds bij de Admiraal. Dat doen we vrijwel iedere vakantie en tradities moet je in stand houden.