Privé diner bij Brakeboer

Vandaag gaat de gerepareerde genua er weer op. De Vries Sails heeft goed werk gedaan. Het gehele achterlijk is iets ingekort, maar per saldo valt het niet op. Voordat we vertrekken tanken we even water vooraan in de haven bij het tankstation. De wateraansluitingen op de steigers zijn al afgesloten en vers water aan boord is toch wel zo prettig.

Op het water staat er nauwelijks wind. Na 10 minuten dobberen rollen we de genua in en starten we de motor. Het is wel heerlijk weer. Zonder jas is het evengoed heerlijk in de zon. Het water is zo stil dat het spoor dat we trekken mijlen ver achter ons te zien.

Ons kielzog duidelijk zichtbaar

Ter hoogte van de Ven lijkt er een ietsje pietsje wind te zijn. Met de Utrecht/Westland op varen we uiteindelijk net 2,5 kn. Twee uur lang is het lekker genieten. Daarna starten we de motor voor de laatste mijl. We willen wel voor het donker binnen zijn.

We leggen aan in de Oosterhaven. Ondertussen een bekend plekje na recent de 24 uurs race en het Lustum van de Kustzeilers. In beide gevallen lagen we hier meerdere dagen aan de kade. Ook hier is het water afgesloten, maar elektra is er wel. We zetten de kachel aan en gaan even winkelen in de hoofdstraat. Aansluitend borrelen we in het hotel.

Na het aan boord brengen van de boodschappen gaan we naar cafe Brakeboer. Het is weliswaar pas 5 uur, maar het is erg stil. Slechts drie stamgasten en de altijd bekende praatgrage kastelein Jack. Om zes uur is iedereen weg, maar wij krijgen van Jack, keurig aan een tafel, ons diner geserveerd. home made saleda volgens oma’s recept, twee forse sliptongs voor Rob en Indische sate spiesjes voor Corry. Lekker eten, met het gevoel van thuis zijn.

Jack en Anneke Brakeboer