Terug naar een warm clubhuis

Bij het vertrekken uit de haven hebben we maar beperkt zicht. Buiten de haven zien we echt helemaal niets meer. Mist, mist en nog eens mist. Er is wel een licht windje en zo varen we gestaag richting Enkhuizen.

Op de ais doemt vlak achter ons een schip op. We horen hem niet, maar de veerboot Friesland van Theo Gebhart vaart hooguit 300 meter achter ons. We sturen hem een appje om niet over ons heen te varen 🙂 Dat was niet nodig uiteraard, hij had ons al allang op de AIS gezien.

Na twee uur klaart het op en plotseling varen we in de zon met een heerlijk windje. Helaas wel uit de verkeerde hoek, kruisen dus. Later draait de wind, neemt flink toe en verdwijnt ook de zon. Brrr, nu is het ineens toch wel merkbaar winter zo slechts enkele graden boven nul. We zetten de kachel aan en Corry gaat in de kajuitengang zitten. Zo blijft ze nog een beetje warm.

Na het aanleggen gaan we eerst naar huis om de spullen thuis te brengen, maar keren weer terug naar het clubgebouw op de haven. Het is best druk zo op een zondagmiddag met een man of twintig. Gewoon gezellig ouwehoeren en een potje poolen. Een aantal gaan daarna nog eten bij cafĂ© Bok, maar wij besluiten om naar huis te gaan. We hebben gisteren al buiten de deur gegeten en je kunt niet bezig blijven…