Nat, natter, natst

We doen het rustig aan. Het is wel zondagochtend :-). Met versgebakken broodjes ontbijten we uitgebreid. Gaan om 11:00 nog eens douchen en rond 12:30 zijn we eens klaar om te vertrekken. Alle andere passanten zijn al lang weg.

Er is heel weinig wind. Het ziet er wel grauw uit. Hm, wat nu. Motor of spi? Zonde om een dag te verspillen met motorgeronk. 5 minuten later staat de spi erop. 5 minuten later regent het ook. Dat blijft zo tot in Enkhuizen.

Best nat. Gelukkig hebben we goede kleding!

We kunnen wel mooi spi-en. Het blijft continue regenen, maar het wisselt van miezer tot flinke buien. Bij de buien trekt de wind tot een knoop of 15-16, maar draait ook naar voren. net echt ideaal voor een spi. Corry moet (figuurlijk) alle zeilen bij zettten om de boot niet uit het roer te laten lopen. Een half uur voor Enkhuizen halen we de spi weg. Met grootzeil erbij varen we evengoed nog steeds tegen de 6 knopen.

Als we de haven invaren wordt het droog. We ruimen alles op. Rob gooit de spi alvast in de auto. Dan kunnen we die thuis laten drogen.  De zon komt door en het wordt zowaar nog lekker.

Om 16:00 gaan Rob naar het clubgebouw. Hij heeft een afspraak samen met Frans, de voorzitter van de vereniging, voor een overleg met twee leden van de zeilvereniging uit Hoorn. Om 17:30 komt Corry ook. Omdat het weer beter is geworden besluiten we aan boord te blijven. We gaan niet met de andere mee om te eten bij Cafe Bok, maar besluiten aan boord te gaan eten. Puntje bij paaltje hebben we daar eigenlijk ook geen zin in en schuiven we aan bij de Mastenbar. Twee keer uit eten in een weekend. Het kan weer niet op 🙂