Mooi ankeren

Om twaalf uur kentert het tij. We vertrekken om 11:30 uit de marina. Doel ergens in de buurt van Oudeschild te gaan ankeren. Zodoende kunnen we woensdag dan tijdig de haven in (als andere vertrekken) om zo verzekerd te zijn van een plekje. We willen een dagje blijven om te fietsen. Het is nu echt vakantie en dan zijn de waddeneilanden eigenlijk nauwelijks meer te bereiken. Veel mensen blijven er rustig weken liggen zonder te varen. Texel mag dan wel hiervoor de minst aantrekkelijk zijn, ook deze haven ligt steeds vaker overvol.

Buiten staat net te weinig wind om goed te zeilen. Het is halve wind, eigenlijk niet ideaal voor de spi, maar we zetten hem toch. Er vaart een heel veld boten richting het noorden, maar als enige met een spi varen we iedereen eruit. Na 3 uur draait de wind iets verder naar het noorden en moeten wij ook gewoon weer gebruik maken van de fok. De wind is gelukkig wat aangetrokken en we blijven rond de 6 knopen varen.

Zo af en toe komt er nog eens een motorbootje voorbij….

Rond een uur of vijf gaat de wind er dan toch uit. We starten de motor en varen het laatste stukje op de motor. Corry appt met Cora voor een mooi ankerplekje. We dachten zelf aan de oostzijde van Texel bij Oudeschild, maar ze verwijst ons naar het Marsdiep voor Den Hoorn. We zouden net de kerktoren moeten kunnen zien. Het is bijzonder mooi plekje. Voor een lang leeg strand, zeehonden op het strand en net diep genoeg water. Ideale plek voor een mooie zonsondergang.

Er liggen een paar motorboten die een tent op het strand hebben gezet waar ze BBQ-en. Het ziet er gezellig uit. Wij vinden het wel mooi en blijven lekker aan boord. Om een uur of zeven is iedereen weg en liggen we heerlijk alleen.