Koud en winderig

Het is goede vrijdag, maar het weer denkt daar anders over. Afgelopen woensdag was het ruim 20 graden, nu nog maar 10. In plaats van een zwoel nauwelijks voelbaar windje staat er een straffe windkracht vijf die de gevoelstemperatuur nog wat lager maakt.

Niettemin vertrekken we rond 11:00. We zijn het thuis zijn zat en weer of geen weer… we gaan de haven uit. Op het water is het zoals altijd beter dan dat je aan de kant verwacht. Dik aangekleed, dat uiteraard wel, met mutsjes, sjaalen en dubbele fleecetruien is het goed te doen. We steken kortstondig aan de wind op naar de kardinaal en slaan dan halve wind af richting Lelystad. Een haven waar we nooit komen, maar ze schijnen er een sauna te hebben en dat klinkt aantrekkelijk šŸ™‚

Drie uur later leggen we aan bij de meldsteiger. De privebadkamers en sauna zijn gesloten i.v.m. corona, maar niet getreurd. Er ligt dichtbij een leuk bos (zuigerplasbos) en we maken een fijne wandeling van ruime anderhalf uur. Aan boord drinken we nog een glaasje rose, maar met de wind vol in de kuip (inmiddels dik 6 beaufort) houden we het bij Ć©Ć©n glas in de buitenlucht. Daarna lekker naar binnen waar de kachel al aanstaat.

Dik in de kleding