Ipswich

We vertrekken rond 07:00. Corryā€™s favoriete tijdstip. Het gemopper is zelfs in IJmuiden nog te horen šŸ™‚ We krijgen keurig toestemming van de havenmeester en varen de haven uit. Ook ditmaal volgens het boekje en zonder problemen.

Het is twee uur na laag water, maar het is overal diep genoeg. We kunnen een uur of drie zeilen maar dan ziet het er naar uit dat we echt te langzaam gaan. De wind gaat straks toenemen en de stroom gaat ook kenteren. Dan gaat het wel lang duren. Dus de motor aan. Binnen een uur is de wind toegenomen tot 15-18 knopen en dat is niet fijn. We stuiteren tegen de golven in en we maken soms klappen waar je oren van na gonzen. We gaan wat dichter onder de kust varen om de ergste golven te vermijden. Maar het wil niet echt.

Volgens overlevering de oudste pub van Engeland. Pin Mill

Uiteindelijk bereiken we Harwich en zijn we de golven kwijt. We varen de Orwell op, inmiddels een bekend gebied, en meren twee uur later af in de Neptune marina in Ipswich.

We gaan de stad in. Drinken een pint in The Plough en doen boodschappen bij Sainsburry. Daar kopen we een paar pakken voorverpakt lamsvlees voor in de oven en een paar kleine pieā€™s voor lunch. Dat wordt smikkelen komende dagen. Eenmaal weer aan boord zijn we best bekaf. We gaan vrijwel direct eten, drinken een glas wijn en liggen rond 21:00 te bed.

De haven van Ipswich. Weinig sfeervol. Wel praktisch voor boodschappen en andere zaken.