Inruimen en inrichten

Vandaag blijven we in Strijensas. Rob heeft vrij genomen en zo hebben we de tijd om bekend te raken met Sponky. We besluiten om ook komende nacht te blijven. Rob heeft dinsdagavond een zakelijke bespreking en die uren neemt hij morgenochtend op.

De eerste nacht aan boord was heerlijk. De Sponky heeft ook een achterkajuit en die gebruiken we als slaapkamer. Hier hebben we een twee persoons bed waar Rob, in tegenstelling tot op de Goya, wel volledig languit kan liggen.

In de middag gaan we samen naar Dordrecht. We kopen een Chromecast voor de TV aan boord (jawel, tv!) . Bij terugkomst hebben we een tegenvaller. Edwin, verkoper van de Sponky en inkoper van de Goya, heeft de Goya verlegd en geconstateerd dat de dynamo gebroken is en dat er veel olie onder de motor staat. We zijn onaangenaam verrast. We hebben er nooit eerder problemen mee gehad en we wilden de Goya uiteraard zonder problemen afleveren.

We spreken af met Edwin dat hij kijkt wat er aan gedaan kan worden. Hij heeft altijd een garagebedrijf gehad en is, in tegenstelling tot ons, daar goed thuis in (gelukkig blijkt later die week dat Edwin, zeer coelant, bereid is om de problemen tegen kostprijs op te lossen).

Rond een uur of 17:00 vinden we het wel weer mooi. We trekken een fles bubbels open en eten daarna aan boord. Daarna proberen we Chromecast uit en dat werkt prima. Terwijl Frank en Claire het White House onveilig maken eten we piza uit de oven en doezelen we daarna langzaam in. Al met al toch wel weer een lange dag.  We gaan daarom op tijd naar bed.