De Goya wegbrengen (dag 3)

Vanochtend vaart Rob de Goya naar Steijensas, terwijl Corry in Stellendam blijft. Ze gaat later met de auto naar Strijensas. Er staat weinig wind dus opnieuw de motor aan. Voordeel is wel dat Rob daarmee de brug van 12:00 haalt en zo rond 13:00 de haven van Strijensas invaart. Daar wordt hij opgewacht door Corry, Edwin de nieuwe eigenaar en Kees-Jan die daar zijn boot heeft.

Sponky, de nieuwe boot, moet eerst nog naar een andere box gebracht worden en dan begint het grote verhuizen… we hadden alle grote en zware spullen aan boord van de Goya gebracht zodat dat niet met de auto hoefde.

De Sponky blijft hier tot a.s. zaterdag liggen waarna we de vakantie hier willen beginnen. Rob doet in de middag wat boodschappen in Dordrecht om zo alvast proviand in te slaan voor de komende vakantie.

Ons bestaande reddingsvlot  blijkt echter niet goed te passen op de nieuwe boot. Het is een container en onze nieuwe zee-reling hangt licht naar buiten. Het voelt niet goed om het daar aan op te hangen. Voor de buiskap, wat veel mensen doen, is ook geen optie, want daar liggen reeds zonnepanelen. Wellicht kan Kees-Jan het vlot gebruiken. Op zijn boot past het wel en dan kunnen wij later een vlot in een tas kopen. Die kan goed op het zwemplatform gemonteerd worden en eventueel, als we we eventueel willen zwemmen, makkelijk  opzij in de kuip gezet worden.

Een nieuwe boot is altijd zoeken. Waar laat je wat en wat is de handigste indeling. Uiteindelijk ben je dan toch weer langer bezig dan verwacht. Om een uur om 18:00 vinden we het wel mooi. We drinken een glaasje wijn aan boord en gaan daarna mosselen eten in het restaurant. Ze hebben blijkbaar haast daar, want we hebben ons glas wijn, bij binnenkomst besteld, nog niet half leeg als de mosselen al geserveerd worden. Ze smaken heerlijk!