In ieder geval niet laatste

Ook vandaag is het weer prachtig weer. Rob heeft om 11:00 een afspraak in de regatta haven voor de Vereniging van Kustzeilers en probeert ons nieuwe vouwfietsje uit. We hebben er nu een en we zitten al een tijdje te twijfelen waar we deze nu aan boord moeten opbergen.

Er past er een in de bakskist, maar een tweede erbij gaat zeker niet lukken. De andere zou wel in de voorpunt kunnen (we slapen normaal gesproken in de hut achter), maar het is niet echt fijn om de fiets binnendoor naar buiten te brengen. Je stoot zo ergens tegen aan en het houtwerk is zacht. Voor je het weet is het interieur overal beschadigd. Een medelid adviseert Rob om te proberen het fietsje door het voorluik (in de voorhut) naar buiten te brengen. Als Rob terug is proberen we het meteen. Het is millimeter werk, maar het werkt! Dat is prettig want dan kunnen we een, of zelfs beide, fietsjes voortaan in het vooronder plaatsen.

Om 12:30 vertrekken we. Er staat niet te veel wind en we moeten kruisen. Dat wordt nog opschieten want we moeten om 16:00 in Enkhuizen zijn. Om 15:00 zet Rob de motor aan. Anders komen we nooit op tijd. We scheuren de box in en maken snel schoon schip. Toevallig kijken we nog even op de klok. Hè? Rob heeft verkeerd gekeken en zich een uur vergist. Het is nu net voor drieën i.p.v. bijna vier uur.

Een uurtje later de prijsuitreiking. We zijn een na laatste. Krijg je ervan als je geen liedje wil zingen :-).