Harwich -> Blankenberge

Gaap. Alweer de wekker die gaat om 05:30. Hoezo uitslapen op vakantie? Enfin, na een paar snelle Nespresso’s roepen we de sluis op en varen we de box uit. Rob had voor de zekerheid gisteravond nog de sluis opgeroepen en gemeld dat we rond deze tijd wilden vertrekken. Daar in ieder geval geen verrassingen. De sluis ligt al klaar en als we liggen schiet Rob nog even de kant op om de verloopstekker retour te brengen. Wellicht handig om er zelf een aan te schaffen. In best veel havens heb je die toch nodig. Je krijgt ze standaard aangereikt, maar dat scheelt in terug brengen.

Opnieuw staat er weinig wind….Voor de komende twee dagen is er echter slecht weer voorspeld dus we vertrekken toch maar vandaag. We modderen even wat aan met zeilen, maar het schiet niet op. We hebben nog 80 mijl te gaan en de wind valt nu helemaal weg, dus dan toch maar de motor aan. De wind zien we bijna de hele dag niet meer terug. Wat dat betreft een kalm en rustig overtochtje. Bij de Belgische kust komt er ineens wel wind en stevig ook. Zo kunnen we toch nog een aantal uren zeilen.

Vroeg vertrek uit Shotley

We verwachten rond een uur of negen bij Blankenberge te zijn. Rond een uur of vijf in de middag hebben we ineens bereik op onze mobiels. We varen dan op een mijl of twaalf uit de kust bij Nieuwpoort. Rob krijgt een ingeving en belt met een jachthaven in Blankenberge. We willen daar toch twee dagen blijven en het is wel lekker als we nu direct een box weten. Anders wordt het ongetwijfeld vandaag dubbel liggen en morgen weer verkassen. De havenmeester is niet erg enthousiast. Moeilijk, moeilijk, alles is vol. We kunnen dubbel liggen aan de kade. Ja, dat hadden wij ook al bedacht. Als de havenmeester onze gegevens wil hebben bedankt Rob hem en zegt dat we dan ter plekke wel kijken wat we gaan doen. Oh, maar wacht even. Kijk, nu is er ineens wel een box beschikbaar.

Volgens planning komen we rond negen uur in de avond bij Blankenberge aan. De ingang daar is niet al te breed en ook niet al te diep. Niet echt ideaal daar het nu laag water is en we harde wind van achteren hebben met forse golven. Hierdoor worden we alle kanten opgeworpen. Gelukkig staan de golven net iets schuin op de wal. Hierdoor neemt de golfslag vrijwel direct af als we een tiental meters binnen de pieren zijn. Binnen kunnen we mooi doorvaren naar onze gereserveerde box :-). We hebben geen zin meer om de kant op te gaan. Het begint inmiddels te regenen, het wordt koud en donker en we hebben trouwens ook geen pasje om terug het terrein op te kunnen. Maar binnen zitten we ook heerlijk. Wel gaat voor het eerst in weken weer de kachel aan.