Gelukkig niet in Enkhuizen

Dit weekend wordt waarschijnlijk het laatste weekend dit jaar dat we gaan zeilen. We hebben wel gepland om pas begin december de kant op te gaan, maar de agenda is al aardig gevuld. Eigenlijk hebben we geen weekend meer over.

Dit weekend kan wel, dus we gaan er maar op uit. Het weekend wordt, volgens de weersverwachting guur. Gevoelstemperatuur cira 3 tot 4 graden. We gaan het zien. Voor de zekerheid gaan we maar niet te ver. Op naar Urk.

In tegenstellingen tot de voorspellingen is het prachtig weer met weinig wind. In de zon is het heerlijk. Komt er een wolk voorbij dan kruipen we wel snel onder een fleece dekentje, maar verder is het goed te doen.

Als we een half uur onderweg zijn zien we een mega bui aankomen. Die blijft stug boven Enkhuizen hangen en lijkt niet te wijken. Diep zwarte gordijnen versluieren de stad. We hopen dat hij vooral daar blijft hangen. Sorry voor onze vrienden daar… šŸ™‚

We hebben geluk en de buien blijven weg. In een periode van twee uur zien we de wolk nauwelijks van zijn plek boven de stad komen. Dan schuift hij langzaam op naar het zuiden. Weg van ons. Lucky us. In de regen zou nu geen fun zijn.

Het is de hele middag al windje op, windje af. Noord- zuid, oost, west. Hij komt overal vandaan. Valk bij Urk valt het uiteindelijk helemaal weg. De laatste twintig minuten varen we dan maar op de motor.

De havenmeester is er snel bij. Ook dat maar weer geregeld. We lopen nog even op de kade en zoeken dan een terrasje in de zon. 

Dan lopen we langs onze boot. Het mooiste terras in de haven en vol in de zon… twee minuten later zitten we met een glaasje wijn in de kuip. Stikjaloerse wandelaars passeren op ons de kade. We zitten mooi!