Lekker eten in Workum

Goede vrijdag is een vrije dag bij Rob op kantoor dus kunnen we mooi drie dagen op pad. Het weer ziet er redelijk uit. We mogen niet klagen. Er staat een bleek zonnetje en een kleine 3 bft. Heerlijk zeilen. We gaan richting Workum en dat is net niet bezeild. We maken een paar flinke klappen en na een uur of twee passeren we Stavoren. Voor Hindeloopen is het loeidruk op het water. Er is een WK voor kleine bootjes (type onbekend), maar er varen er honderden op het water.

Bij het binnenvaren in het kanaal stuiven de RIBs en waterscooters aan alle kanten om ons heen. Voorbij de camping wordt het rustiger. We waren eigenlijk van plan om door de sluis te gaan en in de stad aan te leggen. Bij de sluis is echter een mooi plekje aan de kade vrij en we besluiten daar te blijven liggen. Scheelt ook weer sluisgeld, wachten en onduidelijk of er wel plek is. Achteraf een goed besluit want in het dorp zelf lag het stampvol en was geen plekje meer te vergeven.

We wandelen door het dorp waar een markt gaande is. Het is gezellig druk. We bezoeken het Jopie Huisman museum en dat is een aanrader. Mooi schilderen, leuk verhaal en mooie locatie. We waren er een uurtje voor sluitingstijd en mogelijk daarom is het erg rustig. Ideaal.

Corry heeft een zonnebril in bestelling, maar dat duurt nog 3 weken. Dus gaan we aansluitend op zoek naar een ouderwetse opzetbril. Zo’n ding waar je vroeger iedereen mee zag lopen. De opticien heeft ze wel, maar geen enkele past. Best duur trouwens ook. We vinden er toch een… bij Kruidvat. Nog geen 5 euro…

Aanrader! Restaurant Seburch.

Bij de sluis is een restaurant met uitzicht op de kom. Daar willen we eten. Kunnen we mooi ons eigen boot zien. Als we om 18:00 aankomen zijn ze net open. Veel tafels zijn er niet, dus zekerheidswege gaan we meteen maar aan tafel. De eigenaar is een aardige vent en hij heeft veel lokale spullen. Hij importeert ook eigenhandig de wijn en die smaakt uitstekend. Een blend van twee (voor ons) onbekende wijnsoorten. Het eten is verder ook uitstekend. Aanrader om hier te gaan eten.

Op tafel lagen losse dominostenen als versiering. Niet lang dus šŸ™‚
Lekker uitzitten in de avond.