Einde vakantie

Vandaag varen we naar Enkhuizen. Het is zoals de hele vakantie. Vrijwel geen wind. Met net geen 5 knopen van achteren wordt zeilen een langdurige aangelegenheid. Daar hebben we geen zin. Sponky ruikt de stal al. Die paar motoruren kunnen er nu ook nog wel bij.

Wel is het weer even slikken als we op het IJsselmeer komen. Vliegjes! Dat waren we na 3 weken zout water weer vergeten. Handdoeken om en doorbijten maar.

Aangekomen in de haven hebben we eigenlijk alles al klaar staan. Wel spuiten we eerst heel de boot uitgebreid af. Het zout druipt overal vanaf. Ook de high aspect krijgt een flinke spoelbeurt. Eigenlijk is er een oproep om weinig water te gebruiken. Zolang is het al droog. Zal best, maar dit zout moet er echt van af.

Twee uur later zijn we thuis. Spullen naar boven, dat komt later wel. Kussen op de tuinmeubels, scherm uit en parasol op. Even genieten van een uitzicht zonder water šŸ™‚

Peter en Monica appen of we zin hebben om in Enkhuizen mee te gaan de Dijk op. Er is daar een foodfestifal. We hebben echter al een borrel op en op de fiets terug lijkt ons geen goed plan. Zeker met deze 35 graden niet. We spreken af om morgen bij de Bok te gaan eten. Lekker even bijkletsen.