Woodbridge

Vandaag gaan we het stadje in. Wel aardig, maar we hadden er meer van verwacht. Het helpt ook niet dat je wegbrandt van de straat, zo heet is het. Maar niet gezeurd, weken kwam de temperatuur niet op gang en nu is het warm. Zullen we er van genieten ook ;-).

Hoewel er veel rivier is er niet echt iets als een boulevard. Er loopt een betonnen waterkering en aan het einde daarvan vinden we onder aan het dijkje een theehuisje. We lunchen er (koude cola ipv warme thee) en wandelen weer terug. Nog even langs de supermarkt en dan naar de boot.

Echt uitnodigend is de “boulevard” van Woodbridge niet.

Het is nog steeds heet… Dan maar met de bijboot weg voor wat verkoeling. Het water staat inmiddels weer een meter boven de drempel dus we kunnen net met de buitenboordmotor de haven uit. We varen eerst wat stroom opwaarts, maar dat wordt al snel te ondiep. We zitten hier echt aan het einde van de rivier. Wel kunnen we nog het huis op Sutton Hoo zien liggen. Een museum waar Rob vorig jaar samen met zijn vriend Kees-Jan is geweest tijdens de openingstocht van de kustzeilers.

We varen de andere kant weer op en laveren door de bootjes aan moorings We passeren de roeivereniging en moeten om de wedstrijdkano’s heen manoeuvreren die aan het trainen zijn. Ze gaan sneller dan wij op de motor.. Eenmaal wat lager op de rivier gaan we weer terug. We zetten de motor uit en laten ons op de vloedstroom terug drijven naar de haven. Beetje bijsturen met de peddels, maar veel meer hoeven we niet te doen.

Laag water…

Terug aan boord zetten we een zeiltje tegen de zon en zitten de middag lekker uit. Rob gaat nog langs de havenmeester. Gisteren moesten we 64 pond afrekenen voor 2 nachten. Volgens ons was het tarief 28 pond per nacht. We hebben geen bon gekregen, dus we weten niet exact waar de 8 pond extra voor is en gaan er maar vanuit dat dat de borg is voor de verloopstekker voor de stroom (andere stekkers hier). Als Rob echter aankomt met het verloopstuk denkt de havenmeester dat we nu willen vertrekken en dat we een dag liggeld wil terugvragen. Nee, graag alleen de borg. Hoezo? Welke borg? Wat blijkt. De 8 pond was niet voor de verloopstekker, maar voor de stroom die er door heen gaat…. 4 pond (5 euro) per nacht voor stroom. Fijn dan. Nou, we hadden al betaald dus sluit Rob de stroom maar weer aan. Voor dat geld mag het dan wel hopelijk op zijn minst groene stroom zijn. Vergeten te vragen trouwens.