Wandeling langs de Grevelingen

Rob probeert vandaag uit te vinden hoe we een backbone kunnen aanleggen voor het Raymarine netwerk. We hadden al eerder gekeken en toen bleek er geen echte backbone aangelegd te zijn, alleen een verdeelpunt in de console voor de bestaande instrumenten. Dat is jammer, want we willen ook de AIS installeren en dat is niet handig in de console. Dus moet er eerst een backbone aangelegd worden. Dat is een kabel waarop alle instrumenten aan boord worden aangesloten zodat ze met elkaar kunnen communiceren.

We hadden al de nodige spullen aangeschaft voor ons vertrek. Het lukt echter niet om met de trekkabel een doorgang te vinden van het instrumentenpaneel naar de console. Hm.. Er is vast een manier, maar die moeten we nog ontdekken. We laten het maar even rusten. We hebben het ook niet meteen nodig.

In de middag is het droog en maken we een lange wandeling langs het Grevelingen meer. Op de terugweg lopen we over een fietspad met daarnaast honderden meters aan bramenstruiken vol met grote bramen. Er wordt actief geplukt, sommige mensen lopen met grote emmers. Toevallig lezen we de volgende dag dat dat verboden is. De bramen zijn er voor de natuur (vogels, enz) en mensen mogen beperkt plukken (maximaal een handje) en zeker geen emmers vol.