Wandelen over de stadsmuren

Rob is al om 06:00 zijn bed uit en werkt, email, blog en een aantal zaken voor de Kustzeilers weg. Hij werkt op een hotspot van de telefoon omdat de wifi van de marina om een vouchercode vraagt. Als hij klaar is ziet hij de bon van de marina liggen. De code staat er pontificaal op. Weer een GB’tje voor niks weg. We kunnen de bits en bytes van de telefoon beter gebruiken als we straks voor anker liggen in de Solent, dus als het even kan moeten we de wifi van de haven gebruiken. Die blijkt overigens zeer goed te zijn.

Rond een uur of negen ontbijten we samen en maken we schoon schip. Rob haalt een verloopstekker voor het water om de tanks te vullen. Het is ideaal dat we kunnen douchen aan boord, maar 150 liter gaat er dan toch redelijk snel doorheen. De tanks zijn snel gevuld. We doen nog een controle op de vuilwatertank. De meter geeft vol aan terwijl hij leeg is. Ergens heeft het met spanning te maken. Als we de kraan gebruiken en daardoor daalt kort het spanningsniveau van de accu’s dan loopt de meter terug naar nul. Spanning weer op niveau, loopt de meter weer op. Rob schakelt alle stroom uit en weer in. Daarna lijkt het opgelost. Maar even kijken of het zo blijft.

Met Rob zijn arm gaat het inmiddels beter. De zwelling is niet zo pontificaal meer, maar lijkt uitgevloeid te zijn. Ook lijkt het nu blauw te worden. Toch ergens iets flink geraakt. Het doet nog steeds geen pijn, behalve als hij zijn elleboog ergens tegenaan stoot (sukkel).

We doen nog even een korte was en gaan daarna de stad in. Nu lopen we wel door naar de oude stad. Die is volledig omheind door stadsmuren en heeft een klein kasteeltje. Het is best leuk om te zien. Het kasteel is omgevormd tot museum, maar dat geloven we wel. Bij aankomst blijkt er een expositie te zijn. Kunstenaars hebben tuinen aangelegd die, naar we aannemen, sprookjes of kinderverhalen van vroeger uitbeelden. Het is kunstig gemaakt en leuk om te zien.

Ook de wandeling over de stadsmuren is leuk. Niet al te lang met leuk uitzicht over de oude als de nieuwe stad.

Kathedraal in de vestiging

 

Daarna vertrekken we richting de Carfour om boodschappen te doen. We eten nooit diepvries, maar proberen een zak met pasta en schitzel en het is verrassend lekker. Ook snel klaar 🙂 We hadden een zeil gespannen tegen de wind, maar uit de zon merk je dat het nog geen hoogzomer is. In de Times had Rob gelezen dat in Engeland de wegen met water wordt besproeid omdat het asfalt smelt. Hier uit de zon en in de wind is het gewoon koud. Snel naar Engeland dus…

Grachtje bij het kasteel

Waarschijnlijk zijn ze ons toch liever kwijt dan rijk. We liggen hier als twee dagen zonder gastenvlaggetje . Het is gebruikelijk om een (kleine) vlag van het gastland aan stuurboord in de mast te hangen. Iedereen heeft dat hier… behalve wij. We hebben er geen en er is ook geen watersportwinkel waar we hem kunnen kopen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we ook niet hebben gekeken of die er is en ook niet bij het havenkantoor gevraagd hebben of ze ze daar verkopen…

Om acht uur houden we het voor gezien. We gaan lekker douchen en kijken daarna nog een aflevering van Suits op de laptop. Morgen vertrekken we om 05:00 richting Chichester, ruim 100 NM. Dus we liggen er op tijd in.