Uitwaaien op het strand

Vandaag zouden we eigenlijk verkassen naar Marina Amsterdam. Hoewel we tegenwoordig altijd douchen aan boord en dus nooit meer bij het sanitaire gedeelte van de jachthaven komen was dit nu juist wel de bedoeling. Bij deze marina hebben ze namelijk twee badkamers met ieder een bad dat middels een groot raam uitkijkt op het IJ. Het raam zelf kun je met een druk op de knop ondoorzichtig maken. Zo kun je op je gemak lekker in bad stappen en als je eenmaal lekker ligt druk je nogmaals op de knop en geniet je van het uitzicht.

Dat hadden we al eerder willen doen, maar alle eerdere keren was het steeds bezet. Ook dit keer gaat het aan ons voorbij, maar nu omdat we besluiten toch in IJmuiden te blijven. De keutels waaien van de dijk en dat is ook een mooi moment voor een strand wandeling. En dat hebben we wel hier en niet in Amsterdam. Gezien het slechte weer is de kans op een wachtrij in Amsterdam voor het bad erg groot.

We wandelen ruim een uur over het strand en kijken naar de tientallen kite surfers. Sommige maken sprongen van tientallen meters terwijl andere duidelijk nog beginners zijn. We verbazen ons dat niemand met elkaar botst of dat lijnen in de knoop raken. Ze gaan soms razendsnel langs elkaar heen met die kites aan die lange lijnen. Vlak voordat we het strand afgaan ziet Rob nog iemand een flinke smak maken. Zeker 10 meter in de lucht raakt de kite’r uit balans, raakt zijn bord kwijt en tuimelt om zijn as rollend naar beneden. Hij is vlak bij het strand in heel ondiep water. We blijven even kijken of het wel goed komt en hij weer opstaat. Blijkbaar was het diep genoeg want even later staat hij al weer op zijn bord. Hij lijkt het nu toch wel even rustiger aan te doen.

We lopen via een ander pad terug en komen bij een andere strandtent terecht. Die kenden we niet, maar hoewel anders, zeker even leuk als Zilt aan Zee. We blijven er een uurtje hangen en besluiten toch maar wel te gaan eten bij The Dutch Admirals. Het is er erg stil. Van enige sfeer is geen sprake, maar we hebben er prima gegeten. Ook wat waard.

We zitten ons af te vragen of we morgen alsnog naar Amsterdam gaan. De komende dagen is het weer echter niet zo best. Vooral vrijdag wordt er de hele dag onweer voorspeld. Hoewel? Die voorspellingen hebben we al vaker gezien. Meestal kwam er weinig van. Hoe dan ook. We besluiten toch maar direct door te varen. Naar Muiden of Volendam. Dat besluiten we als we morgen door de sluizen in Amsterdam zijn.