Terug naar Nederland

We zijn er nog steeds niet uit wat we willen gaan doen. We besluiten om in ieder geval niet naar Antwerpen te gaan. Kan wel, maar het is wat krap. We gaan naar Vlissingen en dan via het kanaal van Walcheren naar het Veerse meer. Daar zijn we nog nooit geweest.

We kunnen, hiep hoi!, mooi zeilen naar Vlissingen. We skippen de Michel de Ruiterhaven en gaan via de sluis naar binnen. Daar meren we af bij V.V.W. Schelde. Een klein haventje, maar eigenlijk best charmant. Niet vanwege de omgeving, want dat is allemaal industrieel. Maar de mensen zijn er aardig en ze hebben een leuk clubgebouw waar je prima kunt eten. Dit keer maar geen mosselen. Overdrijven kan ook weer.

We informeren nog even bij de havenmeester naar de Blauwe golf die we morgen moeten hebben om naar Middelburg te gaan. Er moeten 5 bruggen worden gepasseerd en de Blauwe golf is een afspraak voor plezierboten dat deze vlot in konvooi kan worden gepasseerd. Moeten we ons melden? Nop. Gewoon voor de brug gaan liggen op het gewenste startmoment. 08:42 of iedere twee uur daarna de rest van de dag. Ok. We gaan het zien.