Terug naar huis

We ontbijten in de kuip. Mooi uitzicht op de haven van Volendam dat rustig begint op te starten. Gistermiddag was het erg druk op de dijk. De handhavers hadden het er maar druk mee. Al zagen ze niet alles. Aan de kade lagen twee boten met ieder drie mannen aan boord. Ze hadden eten afgehaald en wilde bij elkaar aan boord eten. Op het moment dat twee van de zes terugkwamen met het afgehaalde eten liepen de handhavers net voorbij. Terwijl de vier anderen aan boord zich zo klein mogelijk maakte, stapten de twee andere noodgedwongen maar aan boord van het andere schip. Ongetwijfeld met de gedachte dat de twee handhavers zo weer weg waren. Dat duurde alleen ruim 25 minuten… Ze kwamen een bekende tegen en stonden uitgebreid bij te praten net voor de twee boten šŸ™‚ Zodra ze eenmaal weg waren liepen de anderen alsnog snel over. Op weg naar ongetwijfeld koud eten šŸ™‚

Bij vertrek hebben we halve wind (pal van opzij) richting Enkhuizen. Rob wil de gennaker proberen die hij vorige week op de kop getikt heeft. Het zeil ziet er als nieuw uit, maar het is nog even zoeken naar de juist trim. Uiteindelijk is de wind toch iets te zwak en te veel van voren voor het zeil om goed uit vorm te krijgen. We gaan daarom maar verder op de vertrouwde setting van fok en grootzeil.

Na drie uur lekker zeilen naderen we de sluizen van Enkhuizen. Hoewel we als 12e aankomen liggen we uiteindelijk in de sluis vooraan omdat iedereen treuzelde of direct aanmeert zodra ze de sluis in zijn. We zijn dan ook vrijwel als eerste de sluis weer uit. In de haven meren we af in onze mooie box direct voor het havenkantoor. Zonnetje in de kuip, weinig wind en een koud biertje. Lijkt wel vakantie šŸ™‚ We blijven aan boord slapen en in de ochtend gaan we snel naar huis want Rob moet weer aan het werk.