Start van de vakantie

Vandaag start onze vakantie. I.v.m. een ongeluk van Corry haar zus hebben we het een week uitgesteld, maar nu gaat het echt gebeuren. We starten rustig op. De bedoeling is om vandaag en morgen af te zakken naar IJmuiden en daar maandag/dinsdag over te steken naar Lowestoft.

We wonen nu op loopafstand van de boot, dus bevoorrading ging de afgelopen week vrijwel helemaal lopend. Vandaag doen we nog de laatste dingen. Rob haalt bij Joosten het reddingsvlot op dat we hebben gehuurd. Het past gelukkig prima onder het bootmansstoeltje. Daar hebben we geen omkijken meer naar.

Rond twaalf uur vertrekken we. We denken het droog te houden en vertrekken in lichte kleding. We kunnen direct door de sluis en dan ziet Rob de bui al hangen… Letterlijk dus. Hij schiet naar binnen om zijn zeilkleding aan te doen. Als de zeilen gehesen zijn begint het te regenen. Gezellig begin van de vakantie. Corry is inmiddels ook volledig in pak en we zitten het maar uit. Het zou vandaag droog zijn, maar uiteindelijk regent het zowat de hele dag…

De windvoorspellingen zijn vandaag niet wat het moet zijn. De hele dag 5 Bft voorspeld, maar voorlopig liggen wij hier te dobberen. Af en toe een vlaag en dan varen we weer 5-6 kn en daarna weer terug naar 3-4 kn. We zijn onderweg naar Muiden maar halverwege besluiten we naar Volendam te gaan. Veel gezelliger, ook op koers en in ieder geval winkels, want Corry had nog geen tijd gehad om wat te lezen te kopen.

Het zal er wel druk zijn, dus we kiezen voor de marina. Stukje lopen is ook gezond. Even afrekenen bij de havenmeester en dan op pad. Eerst langs de watersportwinkel (gewoonte) en dan de dijk op. We strijken neer bij Café De Molen. We nemen bewust buiten het buitenste tafeltje. Het is er afgeladen en de herrie is zo hard dat we elkaar nauwelijks kunnen verstaan. Niet praktisch, wel gezellig.

Even later zien we Klaas-Jan, voorzitter van de 24 uurs wedstrijd en Janine met hun Dehler 39 vertrekken. Ze hebben hun ligplaats hier in de kom. We zwaaien vanaf het terras, maar ze zien ons niet.

Aansluitend lopen we nog even de dijk af en gaan dan langs de supermarkt voor wat leesvoer voor Corry. Ze scoort een Linda bij de Deen en een puzzelboekje bij de Action. Rob maakt van de gelegenheid gebruik om goedkoop 2 Toblerone tabletten aan te schaffen. Lekker met een glaasje port. Wel met mate natuurlijk.

Ondertussen schijnt de zon en we hopen nog even in de kuip te kunnen zitten maar als we even later bij de boot zijn miezert het weer. Zonnebaden kunnen we vergeten. We kruipen onder de buiskap en houden het nog even uit. Daarna pizza uit de oven samen met een nieuw seizoen van Suits. Je kunt het slechter treffen.