Op de kant

Vandaag vaar ik (Rob) de boot alleen naar Jachthaven Andijk. We willen een week de kant op om de boot te schilderen. Toen we vorige week terug van vakantie kwamen dachten we dat dat wel een goed plan was. Alleen hadden we eigenlijk bedacht om dat in het voorjaar te doen. Maar als het het idee eenmaal in onze kop zit…

Er waait nog een stevige wind en het is even aan poten voor ons motortje. Onderweg poets ik een stootwil en het is toch weer bijzonder wat zo’n poetsbeurt doet. Bijna als nieuw.

Eenmaal in Andijk komt Corry ook aan met de auto. We laten het afspuiten maar over aan de havendienst, anders zitten we straks zelf onder de troep. Er zit weinig aangroei op. Drie weken op zout water zal ook wel geholpen hebben 😎.

De rest van de dag gebruiken we om de boot te poetsen, de waterlijn en de naam te verwijderen en alles heel uitgebreid te ontvetten, losse elementen te verwijderen, enz.

Wat wel tegenvalt is het weer. Er zou wel wind staan, maar wel met zon en een redelijke temperatuur. De zon is echter verdwenen achter dikke wolken en nu en dan valt er ook een spetter. De temperatuur laat het ook afweten, eigenlijk is het gewoon guur. Grr! Waar is die zomer?

De Goya in de afspuitplaats.
De Goya in de afspuitplaats.

Geef een reactie