Naar de winterstalling

Eigenlijk hadden we gepland om de boot morgen (zaterdag) naar Yacht Service Medemblik (MYS) te brengen. Morgen is namelijk de laatste dag dat de sluis richting de werf nog wordt bediend. Je moet dat 24 uur van te voren aankondigen en Corry dacht (gelukkig) beter te vroeg dan te laat en belde op woensdag.

“Sorry, mevrouw. Vrijdag is echt de laatste dag.” Op stel en sprong dus een vrije ochtend geregeld en contact opgenomen met MYS. Rob moest er wel een zakelijke afspraak voor afzeggen. ‘s Avond toch nog eens op de website gekeken. Daar staat toch heel duidelijk “tot en met” zaterdag 1 december. Lekker handig… Rob stuurt maar een mailtje . Zet er dan tot 1 december. Vergissen andere mensen zich ook niet.

Volgende dag meteen de havendienst aan de lijn. : Excuus, excuus. Jullie hebben helemaal gelijk. Zaterdag zijn jullie welkom.” Bedank, maar nu hebben we het al geregeld. Zodoende vaart Rob ‘s ochtend om 08:00 weg uit de Compagnieshaven. Corry gaat met de auto naar Medemblik.

Het is heerlijk weer. 3 tot 4 bft. Zonnetje erbij. Temperatuur rond de 10 graden. Prima te doen. Rob schikt zich wel rot als er ineens een 40 footer vlak langs vaart. Uitgaande dat er niemand op het water was zat hij lekker te appen, maar je moet wel op blijven letten. Ook in de winter!

Twee uur later vaart hij de haven van Medemblik in. De brug gaat meteen open en een kwartiertje later vaart hij de sluis in. Daar zijn ze druk met voorbereidingen bezig. De sluis worden enkele maanden gesloten om gerenoveerd te worden.

Na de sluis kan de Sponky direct onder kraan worden gelegd. We hebben nog twee dingen te doen. Eén is winterklaar maken van de motor, twee is spullen aan boord brengen die we net een week van te voren van boord hadden gehaald…. grrr.

We hebben namelijk tamelijk onverwachts om naar Enkhuizen te verhuizen en makelaars houden van een leeg huis. Dus opruimen… We kunnen thuis een hoop opbergen achter de schotten, maar er zijn grenzen. Fietsen, gasflessen en zeilen dus maar weer aan boord gesleept. Die moeten hier maar overwinteren.

Een half uur later gaat Sponky de kant op. We kijken even tot hij netjes op de bok staat en dan vertrekken we. 5 maanden zonder boot. Het zal wel even wennen worden…