Met de kusttram

Het is nog steeds grauw en koud, maar het waait wat minder en daarmee is de temperatuur ook beter. De voorspelde onweersbuien zijn uitgebleven. Wat dat betreft lijken de weersvoorspellingen toch allemaal erg overdreven.

We kopen een dagkaart voor de kusttram. Deze is geldig van De Panne tot aan Knokke en zo kun je eenvoudig langs de gehele Belgische kust op-en-neer. Ze rijden bijna om het kwartier dus het is eenvoudig op- en afstappen. We rijden naar het eindstation in Knokke en wandelen daar via de hoofdstraat naar het strand. Ondanks dat het zondag is en matig weer is het er afgeladen. We waren er nog nooit geweest, maar het viel niet tegen. Binnen de categorie Belgische toeristenplaatsjes dan. Want meer moet je er niet van verwachten. Beetje Zandvoort, maar dan groter en betere winkels. Maar uiteindelijk puur toeristisch.

Daarna stappen we weer op de tram terug. We hebben een dagkaart, dus het lijkt ons niet logisch dat je ook moet stempelen. Dat blijkt echter wel te moeten. Heen hebben we het niet gedaan en terug gaat ook niet lukken want alle stempel apparaten zijn kapot. De chauffeur is weinig behulpzaam. Als mensen hem komen vragen wat ze dan nu moeten doen is zijn antwoord steevast “Staan of zitten. Wat je wilt.” Niet iedereen begrijpt zijn humor en het wordt ook niet echt vriendelijk gebracht. Dit ritje zal niet goede positieve recensies opleveren voor het trambedrijf. Dat terwijl het dus wel gratis is :-).

We blijven zitten als we Blankenberge bereiken. Eigenlijk waren we van plan om door te gaan naar Oostende. We zitten echter niet echt lekker en een aantal dames die in Blankenberge waren ingestapt zijn zo overdadig voorzien van parfum dat we maar uitstappen in De Haan. Dat zag er vanuit de tram erg leuk uit, maar ter plekke valt het toch wat tegen. We halen een patatje en tuffen weer retour naar Blankenberge. Oostende is bijna nog een uur met de tram en zo lekker zit je er ook weer niet.

Natte boel hier in Blankenberge..

In de stad gaan we nog even winkelen en halen stokbrood met lekkere kaasjes voor als eten aan boord. Eerst gaan we nog een pintje halen op de haven en daarna verkassen we naar de kajuit. Kachel aan, wijntje en kaasje erbij. Prima zo!