Maandag – wasdag –

Vandaag doen we een dagje klussen. Rob gaat op de fiets boodschappen doen. Als we water willen tanken komen we er achter dat we de lange slang, met bijbehorende hulpstukken, zijn vergeten. De meegenomen uittrekbare slang van 10 meter is sowieso te kort en we missen het koppelstuk om hem op de kraan aan te sluiten.

De havenmeester en watersportwinkel bieden geen uitkomst. Uiteraard zal een van de buren dat wel kunnen, maar Rob doet toch boodschappen en na de hele lokale Aldi binnenstebuiten gekeerd te hebben vindt hij de allerlaatste tuinslang. Inclusief bijbehorende koppelstukken. Zo beschikken we weer over een slang van totaal 20 meter. Lang niet altijd voldoende, maar vaak wel.

Verder doen we de was. De machines en drogers zijn hier mega groot. Alles in een keer schoon en droog!

Kleine maar overzichtelijke haven.

Ook gaan we met de bijboot de kreek verkennen. Er staat flink wat wind, dus het wordt een natte aangelegenheid. Het wordt nu eindelijk warm, dus dat is geen straf. Veel is er niet te zien. Vooral veel modder en bootjes aan moorings. We drinken ’s middags nog wat in het restaurant (nu veel vriendelijker) en eten lekker aan boord. We twijfelen waar nu heen. Verder naar de River Crouch (zuidelijker) of terug naar de River Deben c.q. River Ore/Alde. We besluiten om terug te gaan. Willen we daarna zuidelijker dan maakt dat qua mijlen ook niet zoveel uit.