Lopend naar Stad aan het Haringvliet

We besluiten om vandaag te blijven in Middelharnis. Het waait dik 6 tot 7 bft en in de ochtend is er continu regen. Rob gaat aan de slag om de backbone te installeren. Hij heeft een luik ontdekt in de droogkast waar vandaan hij de kabels kan doortrekken. Middels een trekveer kan hij vanuit de console, via de motorruimte en het toilet de backbone trekken. Probleem alleen…. de kabel is 5 meter en dat is net een meter te kort om door te trekken naar het instrumenten paneel. Alle opties bekeken, zo strak mogelijk gemaakt, maar alle pogingen ten spijt…. hij is gewoon te kort.

Niet getreurd. Het is uiteindelijk een kwestie van een meter extra backbone aanschaffen en dan is het probleem zo opgelost. De antenne splitter en de AIS worden wel aangesloten, zij het nog niet op de backbone. Hierdoor zenden we wel een signaal uit waardoor andere schepen ons kunnen zien, maar kunnen wij de andere schepen nog niet zien op onze plotter (zeg maar de boot TomTom).

In de middag lijkt het redelijk droog te zijn. Aangezien er in Middelharnis geen watersport winkel is, besluiten we naar Stad aan het Haringvliet te wandelen. Een piepklein dorp, maar wel met een haven met een watersportwinkel. Met een beetje geluk hebben ze daar de waterglazen die we in Willemstad hebben gekocht zodat we deze kunnen aanvullen naar twee setjes van hetzelfde glas. Het is 7 kilometer wandelen lang het kanaal en over de dijk en ondertussen blaast het zo hard dat de keutels van de dijk waaien.

De watersport winkel in de haven is klein en ze hebben niet wat we zoeken. Echt vriendelijk zijn ze daar ook niet. Weinig reden om er nog eens terug te komen. Het dorpje is zo klein dat er geen winkel of terrasje is, maar… wel een bushokje! Dat scheelt anderhalf uur terug lopen tegen de wind in. We missen net de bus (we zagen hem wegrijden) en moeten 30 minuten wachten. Maar dan zijn we ook in 10 minuten weer terug in Middelharnis. De bus stopt ergens anders omdat er braderie in het centrum is. Mooi, daar gaan we meteen even kijken. Het is er gezellig en druk. We lopen de markt af, doen opnieuw boodschappen en gaan dan weer terug naar de boot. In de kuip kunnen we mooi zitten in de zon en uit de wind. Zo hebben we nog een mooie avond.