Leeuwarden

De volgende ochtend moeten we langs een spoorbrug. Rob belt ze en we krijgen te horen dat we over 40 minuten aan de beurt zijn. Dus leggen we aan. We liggen echter nog niet eens vast als we de lichten op rood-groen zien springen en de brug begint te bewegen. Of Rob heeft naar de de verkeerde brug gevraagd of de tijd gaat hier wel heel snel. Enfin, we gooien los en zorgen dat we door de brug zijn. 

Inmiddels waait het alweer flink en de relatief lage temperatuur is het ronduit wel guur. Eenmaal bij Leeuwarden wordt het beter. Door de bebouwing komen we uit de wind. Voordat we de stad daadwerkelijk in kunnen varen moeten we nog twee spoorbruggen passeren. Bij de eerste was het ook aanleggen en direct weer losgooien, maar bij de tweede is het 20 minuten wachten in krap water met voor en naast ons een binnenvaartschip en geen mogelijkheid om aan te leggen. Niet heel comfortabel daar we iedere keer wegwaaien. Op die momenten dat je toch wel blij bent dat je een boegschroef hebt. Want zelfs met de wind op de kont blijft het lastig manoeuvreren in dat krappe water. Eenmaal de spoorbrug door gaan we stuurboord uit en komen we bij de eerste brug van de doorvaart door Leeuwarden. Opnieuw moeten we bijna 30 minuten wachten, maar daarna is het brug na brug in de stad doorvaren.  

Bij de Prinsentuin leggen we aan. Dat is een park midden in Leeuwarden. We lopen meteen aan de grond. We liggen echter zo goed als bij de wal en Rob geeft gewoon flink gas en haalt daarmee de laatste halve meter. Vast als een huis aan de wal. Geen landvast meer nodig šŸ˜‰ We ruimen de boot op en inspecteren de omgeving. Het is een mooi park waar je met de boot direct aan een mooie graskant ligt. Dat is nog wel wat drassig, maar dat mag de pret niet drukken.  

We lopen naar de havenmeesters die gevestigd zijn een glazen gebouwtje voor aan het park. Daar vandaan lopen we de stad in. We hebben eerder wel eens een weekendje Leeuwarden gedaan (in een hotel) dus we weten enigszins wat ons te wachten staat. We maken een korte wandeling en zoeken de supermarkt op. Al met al was het een lange winderige dag, maar hier in de stad is nauwelijks wind en een heerlijke temperatuur. Daar gaan we van genieten van aan boord. Als we terugkomen bij de boot ligt het gras vol met mensen die aan het einde van de dag komen genieten aan het water. Al dan niet op een dekentje, met en zonder picknick. Leuk en gezellig!