Geen potvis te zien

Vandaag vertrekken we voor ons eerste keer dit jaar. De boot is nog maar half ingericht, dus we houden bij een korte tocht. Rob heeft de middag vrij genomen en dus vertrekken we rond 15:00 richting Stavoren. In het zonnetje is het goed varen, maar echt warm is het nog niet.

We leggen aan in de buitenhaven omdat we bij restaurant de Potvis willen gaan eten. We drinken eerst nog wat in de kuip (in jas en met fleecedeken) en dan vraagt Rob zich af waarom er graafmachines bij de Potvis rondrijden. De contouren van het gebouw zien er eigenlijk ook wel wat anders uit.

Een beetje googlen biedt uitkomt. Afgebrand vorig jaar. Gelukkig is het wel herbouwd en meteen wat groter en moderner. Maar wel pas vanaf volgende week open.. Dat wordt wandelen naar de binnenstad. Hadden we net zo goed meteen in het kommetje kunnen gaan liggen.

Enfin, vlak bij de jachthaven moet je eerst de sluis over om naar de binnenstad te gaan. Daar zat altijd een armzalig cafetaria, maar blijkbaar heeft daar ook wat verandering plaatsgevonden. Het heet nu ‘De Kruitmolen’. Misschien heette het eerst ook wel zo, maar dat is ons niet opgevallen. Het ziet er nu in ieder gevallig gezellig (en warm!) uit. Naar binnen dus maar.

Het is in ieder geval een leuke tent geworden. Aanrader. We eten pittige spareribs, die zelf voor ons doen, best heet zijn. Zelfs onze lippen branden ervan. Wel lekker!

Terug op de boot gaat het elektrische kacheltje nog even aan. De uitlaat van de nieuwe diesel kachel is nog niet aangesloten. Dat komt in de komende weken nog.