Einde vakantie

Vandaag is het al weer de laatste vakantiedag. We worden wakker tijdens een stralende ochtend en ook de wind is gaan liggen. We ontbijten met zon in de kuip en als rond 13:00 de wind weer aantrekt, vertrekken we naar de thuishaven.

Voor de vakantie had Rob aan Menno (de havenmeester) doorgegeven dat we een nieuwe boot hadden. Hij vroeg nog of we daar dan wilden blijven liggen. Omdat we er vanuit gingen dat dat makkelijk paste vonden we het prima. Echter, met het binnenvaren in de box blijven we toch mooi hangen op de palen. Met wat motor geweld komen we er doorheen, maar we liggen echt van kop tot staart klem in de box. Op zich is dan niet ongewoon (hebben de buren ook), maar we zien zowel de vlaggenstok als de buitenboordmotor steeds vervaarlijk langs de palen zwiepen. Tja, toch maar gaan informeren naar een ruimere box.

We ruimen de boot op en brengen onze spullen naar huis. Eerst waren we van voornemens om vannacht te blijven, we gaan immers straks nog even naar het clubhuis (zondagmiddag… clubhuismiddag!), maar vanavond lekker thuis in de tuin is ook fijn. Met de auto keren we daarom later weer terug naar de haven, praten bij met onze mede clubleden, drinken braaf fris in plaats van bier en wijn en sluiten zo onze vakantie af.